Na het avondeten was er een ‘algemene-kennis’ quiz in het hostel. Twee jongens hadden gevraagd of we met zijn vieren een team wilden vormen, prima! Erg gelachen. Ooit geweten dat een slang twee penissen heeft? Waar zo’n quiz allemaal niet goed voor is. En er was maar één team beter dan wij, dus nog goed gedaan ook!  Na de quiz zijn we met een groep naar een bar verderop gegaan. Er speelde een bandje, leuk! Niet al te laat naar bed gegaan want de volgende dag was het Australia day (wij verwachtte een soort Koninginnedag), we moesten nog gaan sight-see-en en we moesten ’s avonds de bus in. De volgende dag was het helaas nog niet opgehouden met regenen. De quiz mannen hadden aangeboden dat we onze tassen wel in hun kamer mochten stallen, een stuk beter dan de vochtige kelder! En daar konden we ook nog omkleden. Vet lief, dus dat gedaan en met poncho’s aan de stad in gelopen. Na drie meter dat ding weer uitgedaan en de rest van de dag heeft de zon geschenen, heerlijk! Foto’s genomen van de Hourbour Bridge (waarom is dat ding bijzonder? geen idee, omdat het hoort) en van het Opera House. We vonden ‘m vrij klein en niet zo wit als verwacht! Maar wel erg leuk om te zien en daarna in het park wat er bij hoort lekker gezeten en naar de activiteiten in en om het water gekeken ivm Australia day. Op een gegeven moment kwam er een helikopter heel laag overvliegen en bleef boven water hangen en daalde steeds verder naar beneden. Er sprong een ‘drenkeling’ uit. Later werd hij natuurlijk wel gered. Bij de redding was de helikopter zo laag bij het water dat wij (zo’n 100m verderop) zelfs nat werden van het wegvliegende water. Danku navy!

Via een hele uitstalling van oude voertuigen (sommigen wel 100 jaar oud) weer terug gegaan naar het hostel. We hadden kortingsbonnen om verderop in de stad churro’s te eten. Lekker! En in dat deel van de stad waren we nog niet geweest dus dubbel leuk. Niet te vinden die straat! Echt hopeloos. De helft van alle ingangen en bruggen was ook nog afgesloten ivm veiligheid dus dat hielp niet echt. Die hele buurt rondgelopen tot we eindelijk bij iets kwamen wat er op leek. Daardoor smaakte de churro’s wel dubbel zo lekker. In het hostel nog even bijgekomen en het was al weer tijd om Sydney te verlaten.
In de bus was het heerlijk rustig, dus twee stoelen per persoon! Tijdens een stop in een snackbar nog tennis gekeken, Nadal-Federer, we worden nog een keer verslaafd aan dat tennis haha.

Nog best prima geslapen in de bus!

Aangekomen in Bayron Bay had de zon zich ook verruild voor regenwolken. Beetje jammer! Op zoek gegaan naar een hostel die de quiz mannen ons hadden voorgesteld, niet gevonden. (Soof die van jou ook niet :s) Wel een andere leuke! Dus daar voor een paar nachten geboekt.
Ondertussen had ik ook al een paspoortplan gesmeed. Rory, een jongen die we op het vliegveld van Kuala Lumpur hadden ontmoet en in Melbourne woont, had aangeboden dat als hij iets voor me kon doen, hij dat wel wilde. En Bianca, een PL van JVA waar ik afgelopen zomer heb gewerkt, woont in Brisbane waar we nog langs zouden gaan. Dus zo lief mogelijk aan Rory gevraagd of hij mijn paspoort, aangetekend, naar Bianca wilde sturen. Dat wilde hij wel en Bianca vond het ook goed. Fijn! Hoe relaxt en lief! Adres doorgegeven en het zal worden geregeld.

Onze eerste dagen in Byron Bay vooral doorgebracht met spelletjes spelen en kokkerellen. Het hostel is best groot. Grote keuken, spelautomaten, een bar, keuken waar we elke avond gratis (als je een drankje koopt) een maaltijd kunnen halen, buitenplaats en zwembad.

We zijn hier aan de oostkust en verderop is een vuurtoren. Twee van onze kamergenoten, een jongen en meisje (‘but we’re just friends’) hadden ook het plan om daar heen te gaan. Dus met zijn vieren op pad gegaan. Onderweg heel mooie uitzichten gezien. Het was een pad een rots op, aardige klim en blij dat de zon niet scheen, warm zat zo! Bij het meest oostelijke puntje van Australië uitgekomen. Een man die bij ons was aangesloten zei dat er bij rotsen verderop twee mensen op huwelijksreis gingen duiken. Toen kwam er een haai en die man redde die vrouw. Zelf werd hij echter wel opgegeten. Lekker luguber. Die man was een bekende kapper in Engeland en hoefde daarom nu niet meer te werken, reisde de wereld over om te surfen. Best leventje. Bij de vuurtoren zelf ook nog dolfijnen gezien, echt heel leuk! Al met al een heel leuke wandeling.
Zondag was het zover, de tennisfinale voor de mannen! Wij helemaal gepland om op tijd te eten een alvast een goede plek voor de tv te reserveren. Helemaal leuk dat de wedstrijd ook op groot scherm bij het zwembad werd vertoond. Heerlijk plekje! Vet spannende wedstrijd (ik zat er helemaal in haha). Het is hier 10u later dan in NL dus tot 2u ’s nachts aan de buis gekluisterd gezeten. Jammer dat Nadal had verloren alleen.. Too bad!

Toen ging opeens de zon schijnen! 😀 en goed ook! Naar het strand gegaan maar het was echt bloedheet. Dus wij weer terug en bij het zwembad van het hostel gezeten. Was een stuk beter! Dus daar weer aan ons kleurtje gewerkt. Ook besloten om nog een extra week te blijven dus bijgeboekt.

Geniet allemaal van de sneeuw en het ijs! (Nee, niet sarcastisch, sneeuw is gaaf.)

Liefs, Iris

(er zijn ook weer nieuwe foto’s te zien via de facebook link!)