Heel fijne tijd gehad in Byron. Heerlijk weer gehad en t was een erg gezellig hostel. We moesten even van kamer switchen maar die kamer was eigenlijk nog leuker! Helaas sliep er wel een gast onder me die de hele kamer wakker snurkte, echt niet normaal! Hij ging ook ’s avonds uit tot een uur of 6. Dus gelukkig konden we tot 6u ’s ochtends slapen! En daarna was er echt geen houden meer aan. En de rest van de dag sliep hij dan. Goed leven. Hij was ook zo bleek als wat, haha.

Met een van onze roomies en een vriendin van hem hebben we ’s ochtends de zonsopgang gekeken bij de vuurtoren. Wekker om 04:45 en gaan! Beetje gammel nog zo vroeg maar wel heel leuk om te zien. Er waren veel wolken dus we waren een beetje bang dat we t niet konden zien. Maar precies waar de zon op kwam waren geen wolken dus goed de grote oranje bal kunnen zien. Via de boardwalk teruggelopen, zag ik kangaroos! Dus meteen naar beneden scheuren, niet meer te zien :/. Een vrouw vertelde me dat t wallabie’s waren, soort kangaroos. Aaiigght in de pocket! Ook gevoetbald met jongens van het hostel, heel gezellig. Marlijn en ik waren echt supergoed haha.
We zijn naar Nimbin geweest. Een dorpje waar ze alleen maar wiet en wiet gerelateerde producten verkopen. Wij in zo’n gammele bus daar heen en we werden meteen in de ‘mood’ gebracht door de iets te chille muziek. En alleen maar huizen (een straat) met allemaal regenboogkleuren. Dus wij zo’n winkel in, kijken wat ze hebben. We waren er nog niet of iemand vroeg, gewoon een random vrouw die nog net niet je moeder had kunnen zijn, ‘You want to buy a cookie?’. No thanks… Als ik wietkoekjes wil koop ik die wel in Nederland. Dat een keer of 5 gehoord. Wel echt grappig. Verder was daar niet zo veel bijzonders. Pan, onze roomie, had gezegd dat er een mooie waterval was maar een man van een winkel kon ons vertellen dat dat te ver was om te lopen. Het was ook echt niet normaal warm daar. Wel hadden ze een zwembad dus daar maar even gezeten met onze wietloze chocolatechip cookies.

’s Avonds was er een quiz in het hostel waar ik met Pan aan mee had gedaan. En zelfs een van de vier ronden gewonnen, whoooopp. Drankjes als kado, goed geregeld.

 

Onze volgende bestemming: Brisbane! Van Morgan, ons kamergenootje, een hostel dichtbij het busstation doorgekregen, altijd handig. Dus nog de hele dag van de zon genoten en toen de bus in gedoken. In de bus kwamen we nog jongens tegen die we van Byron Bay kenden, vet grappig. Zij gingen ook naar Brisbane. Aangekomen gelukkig snel het hostel gevonden maar niet gezellig is erg duur. Dus een nachtje geboekt en heerlijk gaan slapen in (dat dan weer wel) onze privé kamer.
De volgende ochtend een hostel in het zuiden van Brisbane gevonden. Groter en met zwembad dus dat moest beter zijn! Hier is in Brisbane namelijk benauwder dan in Byron omdat het niet aan de zee ligt. Het was een aardig eindje lopen dus meteen onze spieren weer getraind.
Hostel viel ’n beetje tegen. Echt OVERAL bordjes met dingen die je allemaal niet mocht doen en zo wel dat je er dan uitgeknikkerd werd. En vrij vies en heeeel warm. Wel een gezellige kamer dus dat was weer leuk! De eerste avond in dat hostel met Bianca in de stad afgesproken. Ging helemaal mis, ze zou bij ons komen eten maar mijn sms’jes kwamen niet aan dus ze wist niet dat we verhuisd waren naar een ander hostel. Stond ze daar, vet sneu. Gelukkig kon ze eten bij een jongen met wie ze was en hebben we halverwege afgesproken en een ijsje gegeten. En natuurlijk mijn paspoort gekregen! Echt super. Waar we waren hadden ze een ‘lagoon’; een aangelegd zwembad met strand. Echt zo bizar! Wel echt super gaaf maar gewoon vaag dat op nog geen 10 meter afstand de stad ligt en jij, met de helft van de stad, daar aan het ‘strand’ ligt te bakken. Maar daar wel heerlijk van genoten.

We zjjn ook nog naar een koala opvang geweest. Vet schattige beesten, echt heel lief. Slaperig als wat, ook echt ontzettend sloom, hilarisch! Ook nog een Platypus, vogelbekdier, gezien (Perry van Phineas & Ferb). Die is best bijzonder naar het schijnt. Hij had zich goed verstopt dus gelukkig waren we er rond etenstijd zodat hij zijn zwemkunsten kon laten zien. Nog meer bizarre beesten gezien zoals een wombat, dingo’s en gekke struisvogels. EN! Ze hadden een hele boel kangaroos. Net een kinderboerderij daar. Die beesten lagen daar en je kon er bij wijze van op gaan liggen, die vonden echt alles prima, zo tam als wat. Wel echt gaaf. Kennis gemaakt met de hele familie.

In de bus terug een Nederlandse man ontmoet die in Australië woont. Zijn dochtertje sprak drie talen, vet gaaf.

 

Nu zijn we in Mooloolaba en morgen gaan we lekker suppen! Ook hier is het heerlijk warm, zo’n 45 graden verschil met jullie. Haha.

 

Nou Suppen ging niet door :/ het was alleen maar een georganiseerd tochtje over de rivier zodat je naar dure huizen kon kijken. En toen we net hadden gereserveerd (en maar 1u mochten ipv de 2 waarvoor we de bonnen hadden) waaide het te hard en werd het afgelast, booeeee. Bus naar Noosa was al geboekt dus geen tijd meer om een andere keer te gaan. Hopelijk is het in Noosa beter ;).

 

Geniet van de laatste sneeuw en ijs!

XX Iris