En de bus ging! Beter. Nachtbus en zat knettervol dus vechten voor je plaatsje.
Natuurlijk overleefd en Airlie was echt heel mooi. Helderblauwe zee, palmbomen overal en natuurlijk veel zeilboten in de zee. Ook mooi weer dus dat beloofde veel goeds! Ontbijt geregeld, beltegoed gehaald en onze spullen gedropt bij de touroperator. Je mocht niet je hele tas meenemen dus bij de bakker een gerecyclede gekocht. We moesten om half 1 aan de andere kant van de baai zijn dus we hadden nog even de tijd, het was pas 09:00u ’s ochtends. Gelukkig hadden ze ook hier een lagoon dus daar weer fijn gebruik van gemaakt. Het was ons al verteld maar vanaf hier wordt het steeds vochtiger, Azië warm en weer even wennen.
Verzameld op de afgesproken plek, er zaten er al meer te wachten. Ook Gaz, een jongen die we in Agnes Waters al hadden ontmoet was er. Hij dacht dat hij de enige vent was en de vrouwen voor het uitkiezen had, jammer voor hem waren er ook zat mannen.
Groep van 17, prima! Twee man begeleiding; Laura zorgde voor het eten en Lewis voor de grappen, en een schipper. Lekker luxe! En we hoefden ook niet te helpen met zeilen. Dus op het dek chillen, bruin worden en spelletjes spelen. Er waren onder andere twee britse meiden die niet echt vooraan stonden. Daar kwamen af en toe opmerkingen uit, echt hilarisch. Ook echt van elke millimeter foto’s maken en heel luid praten, echt attracties. Wel een beetje zeeziek geworden, het waaide vrij hard wat ook hoge golven gaf. Wel een rustig plekje gevonden om de nacht door te brengen. Omdat je buiten leeft en het hier vrij vroeg donker is (7u half 8) was iedereen al vroeg klaar voor zijn of haar bed.
Warm dat t was beneden in de boot! Holy canoly. En veel muggen ook (de schipper had me verteld dat er geen muggen waren, heeft zijn moeder ‘m niet geleerd dat je niet mag liegen? ) . Dus halverwege de nacht naar het buitendek verhuisd. Lag echt wel lekker! T dek is van staal en had alleen een kussen maar verder heerlijk geslapen.

Om half 7 wakker gemaakt voor ontbijt. En het mooie is, als er eten is mogen de meiden eerst, topregel! Als eerste zouden we naar Whiteheaven beach gaan (google maar). Het zand wat daar ligt is niet echt zand, silliconogiets. Het fijnste wat er ter wereld te vinden is. Met het ‘zand’ kun je zelfs je sieraden polijsten, je haar wassen en je tanden poetsen! Mn kettinkje gepoetst en glimt inderdaad weer mooi! Ook moest je voorzichtig zijn, het zand eet niet-edel metaal dus andere sieraden kon je beter op de boot laten en ook camera’s mocht je niet in het zand laten liggen. Als echte toeristen veel foto’s gemaakt van dit prachtige strand. (Zie foto’s). Terug naar de boot vanaf waar we heel grote schildpadden zagen zwemmen, zo gaaf! Het water is ontzettend helder dus je kon het heel goed zien. En groot dat-ie was, 80 cm lang, echt heel gaaf.
Verder gezeild naar een baaitje waar we gingen snorkelen. Nooit gedaan maar natuurlijk gewoon doen. Stingersuit aan tegen de kwalletjes. Ja heel charmant haha. Kwamen we daar waren er net gigantische vissen aan het vechten. Lewis vond het zelfs een beetje spannend. Maar niet zeuren, springen. Die britse meiden gillen natuurlijk. Maar t was zo vet! Die vissen keken wel een beetje boos dus ik hield me rustig. Gelukkig hebben ze me niet aangevallen tussen alle boterhammen die de schipper naast me in het water gooide. We gooiden trouwens al het eten wat over was overboord, voor de vissen. Terug naar de onderwaterwereld. Heel veel verschillende visjes gezien, zwommen allemaal netjes langs je heen, aanraken lukte echt niet. En die grote vissen hadden echt een heel mooi velletje. Verderop kon je heel goed het koraal zien. De raarste vormen en dingen gezien. Veel wat leek op hersenen, rotsen met monden en gekleurde lippen (ze gingen echt open en dicht, heb daar mn vinger maar niet tussen gestoken) soort takken, ook felblauwe! Veel anemonen en nog veel meer. Dankzij Kate de britse die zo van fotograferen hield heb ik van elke centimeter foto’s!
Verder gezeild waar we Nemo (clownvis) en schildpadden moesten zien.
Die hele bodem afgezocht naar Nemo maar alleen een clownvis met een witte streep gezien dus ik weet niet of dat telt . WEL! De schildpad gezien! Zo vet, stukje met ‘m gezwommen en ‘m ook aangeraakt. Hij zat lekker te eten en vond echt alles prima. Deze was iets kleiner, denk een centimeter of 40 lang.
Nog meer mooie grote en kleine vissen gezien en ook nog een rog, dus zeker geslaagd. Ook nog heerlijk van de zon genoten, er zit al een mooie bruine laag op.
’s Avonds nog wat spelletjes gespeeld en vroeg m’n slaapplek op het dek opgezocht. Wel koud ’s nachts maar geen muggen!
Weer vroeg op want we gingen nog een keer snorkelen. Daarna was het al weer tijd om terug naar Airlie terug te zeilen. Maar ’t was top!

Van anderen hadden we al gehoord dat het Nomads hostel in Airlie leuk was en daar hadden we ook een kortingsvoucher voor dus ingecheckt. En inderdaad, niets te veel gezegd, het was net een resort. Heel open, allemaal nieuwe bungalows met elk 4 stapelbedden, 2 douches en een toilet, wat een luxe!
Weer naar de lagoon gegaan met Larissa, een meisje van de boot die ook bij ons op de kamer lag. Daar kwamen we onze Frasermatties Paul en Kevin weer tegen. ’s Avonds met een deel van de bootgroep en Paul en Kevin in een bar wat gedronken waar je gratis pizza kreeg. Moest je eerst een drankje kopen en je kreeg een halve. Allemaal boeven hier. Daarna naar de Mac gegaan voor ijs. Dat is echt t goedkoopste wat je hier kunt kopen, een softijsje voor 50ct. Ze vliegen dus ook letterlijk over de toonbank. In een andere bar nog wat gedronken en toen naar een echt bed!

Ik ga de volgende keer hier verder 😉

Liefs, Iris